Traductor

divendres, 6 de novembre de 2015

SSCC BMN MADRID – COMUNICAT CONJUNT CCOO I UOB (IV)

Circ. 060/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
SOBRE EL PROCÉS DE MOBILITAT GEOGRÀFICA
A la penúltima reunió del període de consultes per debatre les mesures que l’empresa pretén aplicar a les persones dels SSCC de Madrid per un procés de mobilitat geogràfica de totes totes injustificat, CCOO i UOB vàrem presentar un escrit per incorporar a l’Acta en què responíem al tancament de l’empresa respecte a decisions que creiem fermament equivocades i arbitràries.
Avalen aquest escrit altres anteriors en què, després d’un estudi detallat i minuciós del cens i relació de destinacions, demostràvem, amb dades, l’error i l’arbitrarietat empresarial que, a més, fa malbé irremeiablement la credibilitat, ja molt tocada, de la Direcció de BMN.
Els nostres directius i els seus assessors legals obliden que el període de consultes legal, previ a l’adopció de qualsevol mesura traumàtica, té un objectiu prioritari: cercar solucions alternatives que vagin encaminades a minimitzar l’impacte de les mesures i el nombre de persones afectades. L’empresa es nega en rotund a fer això, manifestant que “els trasllats es faran tal com estan definits” i que analitzaran els problemes personals de manera individual amb cada persona que els manifesti, sostraient així a tota la plantilla afectada el seu dret a que una mesura d’aquest calibre sigui abordada col·lectivament pels seus representants legals en la Comissió de Negociació.
Menyspreen també així la plantilla dels SSCC de Madrid, impedint que la Comissió de Negociació abordi qüestions tan importants per a les persones afectades i les seves famílies com les prioritats de permanència en funció de situacions personals (malaltia, discapacitats, familiars a càrrec, reagrupament familiar de cònjuges d’empleats, famílies monoparentals, ...), així com mesures funcionals a l’abast d’una empresa moderna i amb capacitats tecnològiques, com s’acredita a BMN, que evitin desplaçaments dolorosos, fàcils d’evitar o mitigar si hi hagués interès. Les dones i homes que formen la plantilla de BMN són el seu principal actiu, i aquest ha de ser atès com es mereix.
UOB i CCOO exigeixen que l’empresa renunciï a la seva posició unilateral i intransigent, negociï de bona fe, incorporant a la negociació la discussió dels criteris i alternatives que puguin minimitzar l’impacte de les mobilitats forçoses que plantegen i el nombre de persones a qui, en alguns casos per segona o tercera vegada, truncaran la seva vida personal i familiar.
Al marge de CCOO i UOB, que van presentar l’escrit conjuntament, la resta de membres del Comitè d'Empresa, d’UGT i SESFI, no varen voler sumar-se a aquesta reivindicació, tot i convidar-los expressament. Hem de deduir que per a elles i ells, com per als seus sindicats, la mesura plantejada per l’empresa i el nombre de persones afectades no és discutible (!) i assumeixen que la seva responsabilitat queda reduïda a un intent de millora de la quantia de les indemnitzacions i ajudes econòmiques proposades per BMN.

¿Alguna vegada seran capaços d’explicar el perquè d’una renúncia d’aquesta magnitud?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.