Traductor

dimecres, 11 de novembre de 2015

SSCC BMN MADRID – COMUNICAT CONJUNT CCOO I UOB (V)

Circ. 062/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
ACORD AGREDOLÇ
A les 12 de la nit d’ahir, finalitzat el termini legal de negociació per les condicions de mobilitat geogràfica col·lectiva dels Serveis Centrals (SSCC) de Madrid, els membres del Comitè d’Empresa subscrivien per unanimitat les condicions laborals que seran aplicables als treballadors afectats pel trasllat col·lectiu:
  • Despeses derivades del trasllat: 3.500€
  • Ajut de lloguer, a triar entre 650 € / 30 mesos o 800 € / 24 mesos
  • Desplaçament garantit setmanal a Madrid, màxim de 6 mesos, per als que no traslladen a la família
  • 30 dies naturals d’allotjament d’hotel mentre es localitza un nou habitatge
  •    4 dies de permís per trasllat
  • Reducció voluntària del 20% de jornada cobrint places disponibles de l’Acord de 2013.05.28
  • Finançament de primer habitatge per trasllat
  •  Manteniment de les condicions retributives pactades en novació de contractes individuals en la nova destinació
  • En cas d’optar per l’extinció legal (per rebuig del trasllat): indemnització de 35 dies per any de servei, amb el límit màxim de 28 mensualitats. (A efectes del càlcul no es tindran en compte les reduccions salarials que actualment s'apliquen a la plantilla.)

Per a garantir la correcta aplicació d’aquestes mesures, s’acorda constituir una Comissió de Seguiment i Garanties en la qual participaran els quatre sindicats amb representació en el Comitè SSCC Madrid.
L’esforç conjunt de la representació laboral ha pogut, en part, solucionar la intransigència de la Direcció i els sindicats SESFI i UGT. Aquests, no han volgut entrar en un debat que era important en aquesta negociació: la utilització de la resta de seus de les que disposa BMN a Vilafranca i Palma, aptes per a la reubicació de treballadors a la seva localitat d’origen, i els canvis funcionals tendents a corregir destinacions inassumibles que s’haguessin evitat. Però no ha estat així i el mal ja està fet.
 [Fi del comunicat conjunt]

CODA

Tot i l’acord, que millora en molt les condicions inicials, hem de lamentar que la representació sindical no hagi estat, TOTA ELLA, a l’altura de les circumstàncies. Els escrits de propostes treballats conjuntament pels representants de CCOO i UOB, i els de Los Otros (cadascú pel seu vent), queden per a la posteritat. Sí, la realitat és tossuda: si TOTA la representació laboral hagués acceptat com a pròpia la part de les nostres propostes que versava sobre els aspectes d’utilització de seus i canvis funcionals, no només s’hagués minorat el dany infligit amb el trasllat col·lectiu, sinó que l’acord que no va poder ser hagués resultat un acte de justícia i reparació per a una plantilla modèlica. Un conjunt de treballadors que ha donat tot a l’empresa i que ara són, de nou, víctimes de la mala gestió directiva. Per a ells, el nostre sincer agraïment pel seu esforç continuat, i la més alta consideració professional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.