Traductor

dimecres, 4 de novembre de 2015

SSCC MADRID - COMUNICAT CONJUNT CCOO I UOB (II)

Circ. 057/2015
Circular completa (PDF): català / castellano
UOB I CCOO EXIGEIXEN QUE ES COMPLEIXI LA LLEI!
L’Empresa no pot rebutjar l’àmbit de negociació col·lectiva amb la Representació Legal dels Treballadors i intentar arreglar la situació amb entrevistes personals en els despatxos de la Direcció!
L’objectiu del període de consultes que exigeix l’Estatut dels Treballadors (ET) no és, com pretén la Direcció, exclusivament la negociació o millora de les compensacions que ofereix sinó, en essència, minimitzar l’impacte i el volum de les mesures traumàtiques que planteja. Fins al moment, la Direcció s’ha negat amb rotunditat a discutir la possibilitat d’analitzar alternatives o buscar solucions pactades que, conciliant amb les necessitats de reorganització de l’empresa, puguin minimitzar el nombre de mobilitats forçoses a aplicar (i que recaurien en molts de casos per segona o tercera vegada en les mateixes persones).
L’Empresa exclou també de la negociació col·lectiva la possibilitat d’analitzar i establir prioritats de permanència, com ara càrregues familiars, majors de determinada edat, persones amb discapacitat, etc., tal com preveu l’art. 40.5 ET, manifestant únicament que analitzarà les situacions individuals de la plantilla afectada de manera unilateral, fora de l’àmbit de l’obligada negociació col·lectiva que estableix l’ET, i sostraient a la Representació Legal dels Treballadors la possibilitat de negociació d’aquests extrems, de vital importància per a les persones afectades.
En conseqüència, la Direcció no està respectant el paper que li correspon a aquesta mesa negociadora, està vulnerant els principis elementals de la negociació col·lectiva i està actuant amb una manifesta mala fe negocial contrària al que exigeix la norma.
CCOO i UOB exigeixen que s’incorpori a aquesta negociació la discussió dels criteris i alternatives que puguin minimitzar l’impacte de la mesura de mobilitat geogràfica forçosa proposta i que es faci de manera urgent atesos els terminis legals de què disposam.

En el dia d’avui s’ha presentat a la Direcció de BMN una PROPOSTA CONJUNTA de TOTA LA REPRESENTACIÓ LABORAL que explicarem en proper comunicat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.