Traductor

dilluns, 7 de març de 2016

DEMÀ ÉS 8 DE MARÇ!

Circ. 007/2016
Circular completa (PDF): català / castellano

La plantilla de BMN a 31-1-2016 estava formada per 4367 persones; 2266 dones (el 52%) i 2141 homes (el 48%). Doncs, és paritària. Però, aquesta paritat, es trasllada als llocs de responsabilitat? Clarament, no! En anys anteriors hem informat de la distribució per sexes de les Direccions d’oficina de BMN, constatant que era (és, encara) clarament discriminatòria per raó de sexe. I si, com vàrem fer l’any passat, ens fixam en el grup professional 1 i fem la distribució percentual dels nivells retributius I a XII (vid. imatge adjunta, amb dades també a 31-1-2016), obtenim un perfil gairebé idèntic. Així passen els anys, la Direcció masculina de BMN en un típic mantenella y no enmendalla, persisteix en la discriminació, no hi posa cap remei i s’aferra a un statu quo obsolet i testosterònic per perpetuar-se en el poder.
Això, és inacceptable. Però, què pensen fer BMN i els sindicats de cordeta? L’any passat informàvem de la constitució de la Comissió d’Igualtat. Després d’un any de feina, arribada l’hora d’elaborar conjuntament mesures per a incloure en el Pla, hi ha hagut sindicats que s’han botat el calendari que estava previst i han volgut fer de yo capitán. Ajudarà “el seu” pla a subvertir aquesta gràfica?
Clarament, tampoc! Per esmenar aquesta situació, des d’UOB seguim propugnant anar més enllà de la retòrica buida i de mesures conciliatòries puntuals (per altra part, necessàries) que segurament farciran el Pla. Així que vàrem sol·licitar d’incloure al Pla: (1r) la convocatòria de totes les places directives, per al concurs de tota la plantilla i (2n) que l’avaluació de candidats i candidates i la resolució de les places es dugui a terme de manera transparent i participativa. Ni l’empresa ni els sindicats que avui en dia li aguanten l’ansa varen demostrar cap interès ni per restaurar un procediment que va funcionar a Sa Nostra (i que va ser de les primeres coses que la Direcció de BMN va esbucar quan va tenir la plantilla unificada sota la seva nefanda batuta) ni per fer passes cap a res semblant. La Direcció de BMN (i també les d’alguns sindicats) s’estima més la digitació. Perquè tenen al·lèrgia a tot allò que prové de les illes? O perquè du l’empremta d’UOB? (...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.