Traductor

divendres, 3 de juny de 2016

CONVENI SECTOR CAIXES: CCOO-UGT-CSICA OBRIN EL MELÓ DELS TRIENNIS I LA PATRONAL EMPROA EL PLUS DE RESIDÈNCIA

Circ. 027/2016
Circular completa (PDF): català / castellano
Quadre comparatiu (PDF): Quadre

Durant la reunió de la Mesa Negociadora del Conveni Col·lectiu celebrada el 31 de maig vàrem sentir vergonya aliena en comprovar la utilització sectària de la secretaria de la part social (CCOO) per ocultar les iniciatives que CIC trasllada a la mesa. Aquest és un fet molt greu que durà conseqüències. És la segona vegada que passa i, en conseqüència, no vàrem aprovar l’acta.
No es varen reflectir les següents manifestacions de part de la reunió 23a, del 12 de maig:
·         CIC solicitó la confección de un documento actualizado de las propuestas de todas las partes presentes en la mesa de negociación, para tener una visión global del posicionamiento en este momento. ACARL accedió a la petición de CIC manifestando que en la siguiente reunión presentaría su documento actualizado.
·          CIC planteó de nuevo la eliminación de la cláusula suelo para agotar todas las vías de negociación, antes de plantear la vía judicial, a raíz de la sentencia sobre este tema del Juzgado nº 11 de lo Mercantil, manifestando frente al rechazo de la ACARL, que no nos queda más remedio que ir a la vía Judicial, ya que nuestros clientes tienen mejores condiciones que los propios empleados en este tema.
               
La ACARL, per la seva banda va plantejar una plataforma actualitzada, tal com CIC havia sol·licitat la reunió anterior, que analitzarem i a la que donarem resposta abans de la propera reunió, per la seva extensió i complexitat dels temes que hi concorren. El tripartit sindical, en canvi, va sol·licitar 15 minuts de recés i va plantejar una succinta resposta a diversos temes obrint, entre ells, el meló dels triennis. Un senyal inequívoc de “precuinat” fora de la Mesa és que dia 31 a mig dia ja circulava un comunicat en una entitat amb el posicionament del tripartit (i no lliurat per escrit a la Mesa).

La ACARL també va contestar a la proposta de CIC d’eliminació de la clàusula sòl dels préstecs d’empleats, indicant que aquesta matèria la trasllada a les empreses. Doncs, exigim que s’elimini del Conveni i des d’avui tots els sindicats confederats en CIC sol·licitam a les empreses la seva eliminació. A més, va deixar clar que no signarà cap pròrroga més de la ultraactivitat, deixant un horitzó fins al pròxim 30 de juny per a la negociació. CIC té clar que a partir d’aquesta data, tots els drets del Conveni, passen als nostres propis contractes individuals (contractualització); ho avalen les sentències del Tribunal Suprem.

Des de CIC vàrem lliurar per escrit una ampliació de la redacció de l’art. 31 sobre horaris, que millora la mateixa d’acord amb la legislació vigent. També vàrem manifestar l’eliminació de prevalença del document conjunt elaborat en el passat amb CCOO, UGT i CSICA, enfront de la nostra plataforma actual. A hores d’ara, el que hi ha damunt la taula és tot això.


EMETREM UN SEGON COMUNICAT AMB LES MATÈRIES RESTANTS, DONADA L’EXTENSIÓ DE LA NOSTRA PLATAFORMA: CLASSIFICACIÓ D’OFICINES, CURSA PER EXPERIÈNCIA, PRÉSTECS, COMPLEMENTS PENSIONS, AJUDES ESCOLA BRESSOL I FORMACIÓ DE FILLS, OPOSICIONS, DIES DE LLIURE DISPOSICIÓ, ALTRES CONCEPTES SALARIALS, MATÈRIES EN SEGURETAT I SALUT, RISCOS PSICOSOCIALS, PERSONAL DE PLANTILLA DE SUBSTITUCIONS, ETC.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.