Traductor

dimecres, 20 de juliol de 2016

80 ANYS I EL FRANQUISME ENCARA PERVIU!

Circ. 035/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 
Despús-ahir va fer 80 anys que els militars colpistes varen aixecar-se en armes contra el govern democràtic de la Segona República Espanyola. Al final de la guerra incivil, les esperances de progrés social, i en especial en els àmbits laboral i educatiu, varen ser tallades de soca-rel pel feixisme. El franquisme sociològic (procliu i permissiu amb la corrupció que encara patim com a societat i l’obscurantisme necessari per a la seva pervivència) i el pòsit antidemocràtic que ens va deixar d’herència arreu, entre altres coses una irrisòria separació de poders, encara ara ajuden a mantenir obert un enorme esvoranc entre Espanya i l’Europa més desenvolupada. Molts dels països del nostre entorn varen patir, també, els efectes de les guerres, però basta comparar els salaris mínims d’Espanya amb els que hi ha a l’altra banda dels Pirineus per constatar que el milagro español ha estat molt classista. Aquella data continua marcant la nostra vida, 80 anys després. Cal seguir lluitant, a cada instant!  
                                                                                    
La Direcció convoca Mesa per decidir sobre les Oposicions a BMN
El Director de Relacions Laborals de BMN va dir, després de rebre les darreres paperetes de conciliació (de fet, anuncis de demandes de conflicte col·lectiu), que aturaria les negociacions en curs (això de “en curs”, és un dir, perquè feia temps que ho tenia aturat). Aquestes negociacions per veure si s’esdevenia un acord substitutori de la normativa convencional, segons l’empresa no podien seguir mentre no es retirassin les accions judicials. On vaig dir ‘dic’, dic ‘Frederic’, perquè lluny de convocar la Mesa d’Oposicions, tècnica, l’empresa ha convocat la Mesa Laboral, decisòria! Què ha canviat? Podria ser el fet que la demanda d’UOB (a més del “complir el Conveni”) demana en concret la retroacció a l’any que pertoca (és a dir, més places i els efectes econòmics corresponents)? Per què renunciar-hi, si el Conveni Col·lectiu anterior deia clarament i explícitament “Ascenderán cada tres años...” i les darreres oposicions varen tenir lloc al 2009-2010? Els sindicats estam convocats a aquesta reunió de la Mesa Laboral per dijous, 21 de juliol.
Nova edició del Màster en Assessoria Financera i Gestió Patrimonial
Un any més, i a petició dels directors del curs, us adjuntam un enllaç als estudis de Màster en Assessoria Financera i Gestió Patrimonial, títol propi de la UIB (60 ECTS).El TSJ de Madrid dóna ales als balanceadores
Ara (2016!), el Tribunal Superior de Justícia de Madrid comunica la no estimació del recurs Contenciós-Administratiu d’UOB (de 2012!) contra la desestimació (per silenci administratiu) dels recursos d’alçada que combatien les resolucions de la Dirección General de Empleo del Ministerio de Empleo y Seguridad Social. La sentència no és ferma perquè contra la mateixa es pot preparar recurs de cassació davant del Tribunal Suprem.
En essència, al Tribunal estima que ser inclòs dins un ERO (parlam del de 2010) no constitueix un dret del treballador sinó que, al contrari, essent el primer dret d’un treballador el dret al treball, encara cal donar les gràcies per haver estar exclòs de l’extinció contractual. Vists tots els patiments per les successives reestructuracions i retallades de drets que varen venir després (beneïdes pels sindicats que els haurien de defensar), és increïble que es pugui argumentar això; més encara, que es digui que s’han respectat “la totalidad de derechos y planes de pensiones reconocidos a los trabajadores de Sa Nostra”. La sentència conté altres perles com que el balanceo comptava amb el “consentimiento y acuerdo de los representantes legales”, la qual cosa no és certa. En tot cas, la Direcció sempre va brandar el plàcet dels sindicats còmplices per usurpar unes places de desvinculació amb plena consciència del problema que estaven creant a les illes Balears. Amb tot el cinisme, per arreglar el “problema”, varen signar el “mutuo acuerdo” en què la Inspecció de Treball va trobar indicis de frau de llei. Entre la tardança d’aquesta sentència (“por la carga de trabajo que en este momento pesa sobre el ponente”) i el pa que s’hi dona, ens hem de lamentar una vegada més del funcionament general de l’Administració de Justícia a Espanya però, sobre tot, del majúscul grau d’iniquitat assolit, conjuntament, per la Direcció de BMN i alguns sindicats.
Correspondència UOB
Text de la carta adreçada al Director de Relacions Laborals de BMN dia 12 de juliol:
Us adjuntam, per a la vostra informació, una mostra de les comunicacions directives cap a les oficines que sovintegen actualment a la xarxa de BMN. Les ordres escrites, ben explícites, que conté aquest correu en particular, a més de ser de dubtosa legalitat, entenem que constitueixen abús d’autoritat i males pràctiques bancàries.
Queda palès que els mètodes de consecució d’objectius de la Direcció de BMN, tot vulnerant la més elemental deontologia professional, passen per damunt les necessitats de la clientela. Així mateix, també queda en evidència que la pressió sobre la plantilla, convenientment modulada, és una de les eines de les que fa ús la Direcció per assolir a ultrança els seus objectius. Notam també un ús inadequat de dades personals de clients, que són remeses en bloc a tot un conjunt de sucursals de manera indiscriminada (ens abstenim d’incloure en aquesta comunicació les més de 30 pàgines de dades personals que conté el missatge original).

Amb lleialtat mai no corresposta, posam aquesta informació en el vostre coneixement i us emplaçam a redreçar d’immediat el comportament de la Direcció perquè aquesta actuï, en relació als seus subordinats, dins els límits de l’ètica, la prudència i la legalitat. Si en el termini de quinze dies seguim detectant comportaments abusius com aquests, no tindrem cap més remei que formular denúncies davant les autoritats competents, laborals i bancàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.