Traductor

divendres, 29 de juliol de 2016

ACTITUDS SECTÀRIES

Circ. 038/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 
Els signants del darrer Conveni no escaliven i practiquen el mantenella y no enmendalla. Despús-ahir, dia 27, es va reunir la Comissió Negociadora del Conveni per esmenar les il·legalitats constatades per la Dirección General de Empleo (DGE) y que la CIC havia denunciat: la constitució d’un observatorio sectorial”, d’una “comisión paritaria” i una “comisión de estudio y trienios”, formades només pels signants del Conveni però a les que atribueixen competències que corresponen a la Mesa Negociadora, en què han de ser per Llei tots els sindicats!
Doncs, lluny de rectificar i eliminar o refer de cap a peus aquests òrgans juan palomo, el que han decidit fer l’ACARL, UGT, CSICA i CCOO és mantenir-los talment i, al final, sotmetre les respectives “conclusions” a votació formal a la Mesa Negociadora. És a dir, precuinat lluny dels ulls dels sindicats díscols i incòmodes, escenificació formal i rodillo. Vaja, el que es fa ara, però “tot legal”, de manera que no calgués anar d’amagatotis.
Però no veuen que és evident que l’únic que pretenen és donar aparença de legalitat? On és la negociació efectiva amb totes les parts, incloses aquelles amb qui tens posicions enfrontades i que mai no signen xecs en blanc a la patronal? No veuen que estan perpetrant un frau de llei? No veuen el sectarisme i la insolidaritat que destil·len les ?
Totes les organitzacions sindicals, signants o no del Conveni, han d’estar presents en totes i cada una de les fases de la negociació, i no únicament en l’escenificació i signatura dels redactats que s’han precuinat en un fòrum ad hoc diferent i restringit. Esperam que la DGE torni a aturar-los els peus!CORRESPONDÈNCIA UOB (IGUALTAT)

A/A Comisión de Igualdad
Una trabajadora de BMN ha solicitado la ampliación de 14 días de su baja por maternidad a que da derecho el Plan de Igualdad. Al mismo tiempo [...] ha cedido x días de su baja al padre del recién nacido.
Pues bien, desde RRHH le han contestado que la ampliación debe recortarse proporcionalmente, según los días cedidos al padre.
Desde UOB entendemos que:
  •  El Plan de Igualdad no dice nada de ese recorte proporcional. La trabajadora debería tener la ampliación íntegra, independientemente de su libre decisión de disponer lo que quiera con su baja, según la Ley.
  • El derecho de ampliación que figura del Plan de Igualdad emana del recién nacido, que es quién requiere atención y cuidados y, por consiguiente, la cesión de días de maternidad no tiene que afectarle en un recorte de esa atención. El principio de proporcionalidad que con exceso de celo impone la empresa no debe ser aplicable a este caso.
  • La empresa no puede disponer unilateralmente de los acuerdos, y muy en especial en el tema de Igualdad. Debería haber llevado el caso a la Comisión para su debate y, si procede, levantar acta de aclaración.

Por todo ello, interesamos urgentemente opinión vinculante acerca del caso a la Comisión de Igualdad con el fin que se tomen las medidas necesarias para revertir la situación y que la ampliación de la baja sea por los 14 días pactados.
Atte.,
Unió Obrera Balear


(A la data de tancament de l’edició d’aquesta circular només ha contestat, diligentment, CCOO.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.