Traductor

dimecres, 13 de juliol de 2016

CONVENI COL•LECTIU. SABÍEU QUE...?

Circ. 033/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 
...han posat el salari base disponible?
Una de les coses més greus del nou Conveni Col·lectiu de Caixes i que els seus coautors UGT, CSICA/SESFI i CCOO amaguen és el següent canvi en el redactat de l’article 7, Derecho necesario y negociación en ámbitos inferiores, un dels més importants. En essència, el canvi majúscul és el següent:
(…) se consideran materias disponibles por convenio colectivo de empresa o acuerdo de empresa con más del 50% de la representación de los trabajadores las siguientes:
abans
        Las materias a las que se refiere el art. 84.2 del ET con excepción de la cuantía del salario base y de los complementos salariales (...)
ara
        Las materias a las que se refiere el art. 84.2 del ET. No obstante, la cuantía del salario base y de los complementos salariales incluidos los vinculados a la situación y resultados de la empresa establecidos en el presente convenio colectivo, únicamente serán disponibles por convenio colectivo de empresa negociado por los sujetos que reúnan los requisitos de legitimación de los arts. 87 y 88 ET. (...)
Sí, ja us podeu fregar els ulls, perquè ho heu llegit bé. Ras i curt, això, a BMN, es tradueix en que el nostre salari queda sotmès a l’albir més groc mai (que en conjunt té majoria en còmput de delegats) amb el bolígraf sempre a punt per a signar xecs en blanc a la Direcció! Cal dir res més? De què ens serveix un conveni col·lectiu sectorial que desprotegeix un aspecte absolutament cabdal i central com el salari base?

el judici sobre el tema d’horaris i jornades sense control a BMN acaba com s’esperava: pendent del Tribunal Suprem, en els autos de Bankia

En tot cas, la Inspecció de Treball i Seguretat Social s’ha fet seva la doctrina de l’Audiència Nacional. A BMN, CCOO i UOB han actuat judicialment en defensa dels treballadors i és qüestió de temps que quan la sentència de Bankia sigui ferma empari també els treballadors de BMN, tot evitant els abusos horaris i facilitant, si escau, la percepció de les hores extraordinàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.