Traductor

dimecres, 6 de juliol de 2016

UN CONVENI COL•LECTIU EN PRECARI!

Circ. 031/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 
Us adjuntam aquí un enllaç a un PDF amb l’acord que conté els articles que sofreixen alteració en el nou Conveni. En aquest altre enllaç teniu el redactat de l’anterior Conveni 2011-2014 per si voleu establir comparacions. Des de la CIC/UOB anirem publicant les reculades perquè tothom en prengui bona nota i pugui constatar la nova baixada de pantalonets.
El passat 30 de juny vàrem estar a hores de la contractualització de l’anterior Conveni, amb la qual cosa haguéssim evitat la pèrdua de drets. Però ara, amb la signatura del tripartit sindical després d’una negociació d’amagatotis amb l’escenificació lamentable i el “sainet” de costum, se’ns obliga a doblegar-nos a les exigències de l’ACARL.
La precarietat del nou Conveni queda ben il·lustrada amb l’acceptació d’un nou nivell XIV amb un salari de 15.000 euros bruts per als companys de nova incorporació amb titulació universitària. On queda la històrica aspiració d’eliminació del nivell XIII? UGT, CCOO i CSICA l’han feta de l’alçada d’un campanar. Els sindicats flàccids no només soscavaran la dignitat dels treballadors de nova entrada, sinó que posen en perill de manera conscient els llocs de feina consolidats.
Destacam també l’absència d’una clàusula de garantia d’ocupació. CIC n’havia aportat una a la negociació, vàlida i eficaç, perquè era un tema absolutament prioritari atesa la circumstància que seguim tenint l’amenaça de nous processos d’integració i reestructuració, però com s’ha vist no ha estat un tema prioritari per als sindicats complaents.
CIC i UOB necessiten el màxim número de suports per a poder defensar amb tota la força els interessos dels treballadors del sector i els pocs drets que ens resten. Els nostres valors són els que marquen la nostra trajectòria sindical i les nostres decisions. Als fets ens remetem. Si comparteixes amb nosaltres aquests valors de defensa a ultrança de la plantilla, tens un lloc entre nosaltres. T’hi esperam!


correspondència UOB
El passat 30 de juny vàrem remetre carta al Director de RRHH de BMN manifestant la disconformitat amb els nous tancaments d’oficines (rendibles!) pel risc que suposen damunt l’ocupació. Els gestors de BMN segueixen el procés d’empetitir el banc, venent-ho tot sense contemplacions, fins i tot el Mont de Pietat, i tancant oficines sense importar deixar a poblacions senceres sense servei. Nosaltres, no som d’eixe món!
estiu... becaris
El mes de març informàvem que un sindicat de BMN (UGT) havia demanat en una mesa de seguiment de les excedències (ni tan sols hi havia presents tots els sindicats) la contractació de becaris. La resta de sindicats no hi varen estar d’acord. UOB, pel fet evident que estar immersos en retallades, regulació d’ocupació, suspensions de contracte i reduccions de jornada fins a 31-12-2017 no podíem, èticament, estar d’acord amb cap programa d’incorporació externa. Tampoc a l’estiu, més quan va ser la Direcció qui va decidir deixar la xarxa sense el pool de substituts d’oficina per estalviar-se costos laborals.
Aquella proposta sindical de becaris mai no es va elevar a la Mesa Laboral. Tanmateix, ara s’ha vist com aquell sindicat no era més que un putxinel·li manejat per la Direcció, perquè l’arribada  de l’estiu i de l’època de més vacacions ha coincidit amb un esplet de becaris a la xarxa d’oficines de BMN.
Quines feines faran? On és el protocol? Qui els formarà i durant quines hores del dia? En quines matèries? A UOB creim que haurien de ser els directors regionals i més amunt, els més apropiats per formar-los. Així, els podrien ensenyar les teories comercials a l’ús a BMN. Per exemple, “la Regional necesita que hoy todas las oficinas coloquen X euros en fondos”, o “ha llegado el momento, hoy todas las CR firmadas en junio y las que tenéis en cartera se han de disponer al 100%”.
Tornam a dir que aquest sistema de becaris és una presa de pèl més del sistema educatiu que patim avui en dia, incompatible amb una educació de qualitat. Estam a favor de col·laborar en la formació de bons professionals, però no en la substitució de facto de treballadors amb contracte de treball que pateixen un expedient d’ocupació, per treballadors en formació que, a més, ni tan sols han estat contractats per la quantitat d’hores que necessiten per a assolir les pràctiques que necessiten! Quin escàndol!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.