Traductor

divendres, 12 d’agost de 2016

CAP A ON ANAM?

Circ. 044/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 

La Direcció de BMN, entén el negoci? L'ignora?


Dels creadors de “IT+D per als autònoms” i “CAPs per préstecs a fix”, arriba “FIXOS DISCONTINUS NO PODEN PAGAR PRÉSTECS”!


Quan va arribar el moment d’unificar els programaris d’actiu de les caixes de BMN, es va donar el cas d’haver de prendre una decisió. Per una banda, teníem el mòdul d’Actiu d’infoCaja de Sa Nostra. Nou de trinca i amb notables avanços funcionals implementats respecte al mòdul inicial d’infoCaja. Sens dubte, la millor opció que hi havia a disposició. La tria del mòdul de Sa Nostra era plausible i estava avalada per tots els tècnics. La decisió de la cúpula va ser elegir l’actiu de Cajamurcia. Una decisió absolutament arbitrària, una tudadissa de recursos i un anorreament d’expectatives. Una de tantes altres que hem patit!


Actualment la xarxa d’oficines encara pateix les conseqüències d’aquella decisió. Hem passat d’un sistema modern (l’històric de Sa Nostra) que implementava el manual vigent i TOTS els controls per facilitar la feina comercial a la Xarxa (sí, la xarxa que no feia operacions en grande ni per florides ni a can-cún), a un sistema carpetovetònic en què el responsable ha d’estar més preocupat de memoritzar el manual i de no equivocar-se (tot quedant exposat a una retirada de facultats o a una sanció laboral) que de cercar negoci.


Es pressiona i es dona canya a les oficines per fer préstecs, però no disposen de les eines adequades. Ni dels processos de negoci adients per, tot complint la normativa corresponent, tramitar operacions amb tanta agilitat com la competència. Als companys de la xarxa se’ls commina a “patear la calle” per cercar clients. I quan en duen un de nou a l’oficina, no li poden fer cap operació es rebutgen amb polítiques restrictives i frustrants. Qui ha instaurat les polítiques i per què? No posam en dubte la necessària “separació de poders”. El principi d’independència és clau. Però si les polítiques aplicades, per norma, tallen branques vitals del negoci, cap a on anam?


Coneixen, a Múrcia i a Granada, la indústria turística Balear? Saben què és un fixo discontinu i que aquesta és una modalitat contractual molt estesa i característica del mercat de les illes? Saben que fins i tot hi ha directors d’hotel que ho són? No veuen que si les polítiques segueixen marcant arreu rebutjos tan discutibles podem tancar moltes d’oficines? O és el que volen Egea, Mendoza i companyia? I Antoni Serra i adlàters, hi són per ajudar a canviar les coses que no funcionen, absurdes, o per posar pals a les rodes? No vols brou? Idò... És normal, que (sense cap altra consideració) un sòl per sembrar doni per més finançament que un establiment hoteler? Què pretén la Direcció de BMN, fer negoci o rebentar-lo?

Emplaçam la Direcció de BMN a actuar d’immediat per conciliar la normativa, els manuals interns i la part comercial –sobretot els objectius imposats–, de manera que desapareguin les anomalies que dia a dia es troba la xarxa i que malmeten tota possibilitat d’èxit en el negoci. Això, només es pot fer escoltant els equips de les oficines per analitzar i modular les polítiques que els produeixen disfuncions. En cap cas anirem enlloc fustigant els treballadors perquè treguin aigua d’un pou que la Direcció ha assecat. I, tampoc, fomentant l’individualisme i la competició entre treballadors que haurien de fer feina, assolir objectius i rebre compensacions EN EQUIP!


De què van? Què pretenen?


Els creadors del missatge van publicant coses sobre la hipotètica “fusió” de Bankia amb BMN. Com es fusiona un poal d’aigua dins la mar? Parlen també de sinergies i compatibilitat geogràfica “sin apenas solapamiento”. No han mirat bé les illes Balears i el Llevant peninsular més amunt de Múrcia? O és que ja donen per descomptats i regalats a tercers aquests territoris, per acontentar aquells que volen que BMN surti a subhasta? Què hi ha al darrera de la construcció del missatge “el FROB podría vender una participación de la nueva compañía”?


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.