Traductor

dijous, 29 de setembre de 2016

COMUNICAT D’UNIÓ OBRERA BALEAR SOBRE ELS FETS RELLEVANTS PUBLICATS PEL FROB, BFA, BANKIA I BMN

Circ. 049/2016
Circular completa (PDF): català / castellano 
Des d’Unió Obrera Balear vàrem ser molt crítics amb la formació del SIP de BMN i, de fet, vàrem ser l’únic sindicat que va votar en contra de la “fusió freda”. Per què? Perquè vèiem venir que hi seguiria la desaparició de la Caixa de Balears, com va passar, i un seguit de reestructuracions laborals amb destrucció de molts de llocs de treball (a Balears, 600 en 6 anys!). Per què va desaparèixer Sa Nostra, que era una entitat tutelada pel Govern Balear? Pensam que és insòlit que encara no hi hagi una majoria al Parlament de les illes Balears capaç d’impulsar una comissió d’investigació sobre aquest tema.
D’altra banda, des d’Unió Obrera Balear també vèiem venir que amb l’actual Direcció de BMN (que és la de Caja Múrcia) tampoc no anàvem enlloc. El menyspreu cap al territori Balear i tot allò que venia de Sa Nostra ha estat patent i la nostra xarxa d’oficines l’ha patit: en un entorn hiperbancaritzat com el Balear, hem de competir amb eines molt pitjors que les que teníem quan érem Sa Nostra. Ara posen damunt la taula una possible fusió amb Bankia, argumentant que hi ha sinergies. Nosaltres pensam que les sinergies se les han anat construint al llarg dels darrers mesos, per fer-ho venir bé (per exemple, la imminent venda del Mont de Pietat). També ens sembla molt sospitosa la coincidència de la decisió del FROB (presa en una Comissió Rectora reduïda i amb un Govern en funcions) amb l’esclafit intern del PSOE.
En tot cas, constatam que l’esperit de caixa els preocupa ben poc. El fet rellevant publicat per BMN parla de procurar “la màxima protecció dels drets i interessos dels accionistes”. Què passarà amb els clients i què passarà amb els treballadors (que ho eren de Sa Nostra)? Què passarà, en definitiva, amb l’arrelament al territori? Encara més dilució i sucursalisme? Què passarà amb la capacitat de la societat Balear de comptar amb eines financeres al servei dels seus propis interessos i no dels interessos del centralisme? Què passarà amb la precària Obra Social?

Seguirem lluitant per defensar els llocs de treball, desitjam retornar al bon tracte al client i poder tornar a desenvolupar una feina digna i eficient com quan érem Sa Nostra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.