Traductor

dimarts, 18 d’octubre de 2016

Externalitzacions BMN: i ara, què?

Circ. 054/2016
Circular completa (PDF): català / castellano


Ha quedado acreditado, hasta la saciedad, que la finalidad perseguida por las empresas no fue nunca la de garantizar los empleos, sino todo lo contrario.
STS 716/2016 (UOB vs BMN/EnerguiaWeb/UGT/SESFI)Després de la Sentència del Tribunal Suprem que anul·la l’Acord de 13-04-2016 d’externalització a Energuia Web, cal fer una primera anàlisi d’urgència:

  • L’acord és nul. I allò que és nul no pot tenir cap efecte vàlid en Dret. Però els efectes hi són; han existit. En conseqüència, aquests efectes han de ser estudiats, un per un, i retrotrets, depurats, indemnitzats. Individualment.
  • Els afectats, en opinió d’UOB, poden ser tots aquells que varen rebre la comunicació empresarial que estaven inclosos dins l’externalització. Degut a aquella carta contenidora de l’acord que els posava entre l’espasa i la paret, varen prendre decisions, extintives –per diverses vies– o no extintives. Varen decidir sobre la base d’un acord que s’ha demostrat un frau de llei i que és nul de ple dret. Tot el que penja de l’acord dur l’estigma del frau de llei i, insistim, ha de ser depurat.
  • Durant aquests anys que les empreses han volgut endarrerir l’aplicació de la sentència amb el recurs al Tribunal Suprem, s’han produït fets en la vida els treballadors afectats. Tothom té la seva circumstància particular, que haurà de reflectir, si s’escau, a la demanda individual. Recomanam a tots els afectats, fos quina fos la seva decisió i fos quina fos la via extintiva, una consulta legal urgent al respecte. L’assessoria jurídica que ha guanyat el plet és el despatx de Palma Valdés y Gomila, tel. 971 717 693, on els afiliats a UOB gaudiran del descompte habitual.
  • Seria convenient que els treballadors afectats iniciassin accions individuals, si no ho han fet ja, abans del termini de 20 dies hàbils des de la notificació de la sentencia (13-10-2016).
  • Atesa la passivitat de les empreses, perquè tot i el nostre prec de la circular anterior BMN ha convocat Mesa Laboral per al mes de novembre!, UOB remetrà d’immediat escrit a BMN i Energuia Web demanant què pensen fer.
  • Els afectats per la segona externalització –la de Docout– han d’esperar uns dies. UOB remetrà d’immediat escrit a La Sala Social de l’Audiència Nacional per reactivar el segon conflicte col·lectiu, que va quedar en suspens a l’espera de la resolució del primer.

EN CAS DE DUBTE, CONTACTAU AMB UNIÓ OBRERA BALEAR! ENS TROBAREU, COM SEMPRE, A DISPOSICIÓ!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.