Traductor

dimarts, 20 de desembre de 2016

L'externalització de BMN a Docout, vista per a sentència!

Circ. 063/2016
Vg. circular en PDF aquí.

“Ha quedado acreditado, hasta la saciedad, que la finalidad perseguida por las empresas no fue nunca la de garantizar los empleos, sino todo lo contrario.”
STS 716/2016 (UOB vs BMN/EnergiaWeb/UGT/SESFI)

Ahir, a l'Audiència Nacional...


Oposicions


Ahir, a la Sala del Social de l’AN, després de constatar que BMN efectivament repetirà les oposicions amb la periodicitat que marca el Conveni Col·lectiu, vàrem desistir de forçar un judici només per això. Precisament, de la nostra demanda només quedava en peu aquest fet: la periodicitat de les proves de capacitació, ja que els redactors de l’acord laboral de 21 de juliol, pel qual s’està desenvolupant el procés, es varen encarregar d’esbucar tota la resta, amb especial cura dels efectes econòmics retroactius que demanava UOB! Els redactors, però, es varen “oblidar” d’explicitar que es tractava d’un acord complementari al Conveni Col·lectiu (no substitutori), i per això hi havia el perill que no es repetissin periòdicament les proves. Qui sap on serem d’aquí tres anys? Ja que amb la signatura de l’acord de retallades de drets ens varen esgotar la via judicial, el passat 30-11-2016 vàrem traslladar queixa a la Inspecció de Treball i Seguretat Social de les Illes Balears per la discriminació dels treballadors amb doble insularitat als quals es va obstaculitzar la participació, i per la no separació de la identitat de la correcció.

Externalització a Docout


També ahir va quedar vist per a sentència la demanda de conflicte col·lectiu impulsada per UOB, sobre l’externalització de BMN a Docout (acord 24-04-2014). Aquest acord el varen signar BMN, UGT i SESFI (SELG, SIC, SECP i ACCAG) just després del d’Energuia Web (13-03-2014), gairebé sense solució de continuïtat. Quan varen firmar el segon acord, ja coneixien l’oposició frontal d’UOB, fins i tot el contingut de la nostra demanda! Esperam, d’aquí a poc temps, una sentència igualment condemnatòria que purgui el frau de llei. Justícia i reparació als afectats!

Estadística de la primera prova de les oposicions


D’una primera anàlisi hem extret aquesta informació:De la qual podem deduir que la territorial de les Illes Balears se’n du la palma en números absoluts i relatius. Ara, caldrà esperar la segona fase, encara per definir (!), però que ens temem que pugui tenir una forta càrrega subjectiva, i estigui pensada per revertir aquesta situació. L’esforç de la territorial de les Illes Balears, que ha hagut de fer front a la doble insularitat amb la seva butxaca i a un temari ferest en un temps rècord, es fa palès en aquests resultats i esperam que sigui recompensat amb una elevada proporció d’ascensos per capacitació (dins la misèria de l'acord rector del procés a BMN).

Una altra del Tribunal Examinador!


Ens sembla lamentable que el Tribunal Examinador restringeixi les revisions d'examen, especialment després que els firmats de l'acord d'oposicions no incloguessin una de les peticions d'UOB: l'existència d'un Comitè d'Apel·lació.

Les màquines no s'equivoquen, diuen. Però, i les persones que gestionen les llistes i els noms (no codificats) dels candidats? Són infal·libles?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.