Traductor

divendres, 23 de desembre de 2016

Pau a la Terra a les persones de bona voluntat!

Circ. 064/2016
Circular completa (PDF): català / castellano


Les  festes de Nadal conviden a compartir i a pensar. Compartir, solidaris, amb els més desfavorits per una societat competitiva que, sovint, malbarata l’espiritualitat i l’humanisme pel materialisme consumista. Pensar vol dir fer balanç del passat i posar messions per un futur millor. És temps de bons propòsits personals i de refermar el compromís de lluitar per un món més just i solidari. La UOB desitja pau i felicitat a totes les companyes i companys, amb les respectives famílies. Nadal (compartir i pensar) convida, també, a abocar-nos més en les persones que estimam. Ens permetem, com de costum, de fer públics alguns consells:
1.     No deixem de jugar amb els nostres fills. Mai no tornaran a tenir l’edat que ara tenen!
2.     Recollim la família en imatges. Retratar o filmar les persones que estimam és un testimoni que valorarem en el futur.
3.     Dediquem un dia a fer una visita cultural amb la família.
4.     Respectar les tradicions és un acte de reafirmació cultural dels pobles. El costum d’enviar felicitacions nadalenques representa un record a les amistats. Guarnir una bona taula, anar a escoltar la Sibil·la o les cançons de Nadal, fer torró a casa, les neules… A cada indret, conservem i fomentem els propis costums.
5.     Mantenim el criteri d’allunyar-nos de la competitivitat en favor de la racionalitat.
6.     Quant als regals:
·       Aturem-nos a pensar quins són els “centres d’interès” de les persones que volem obsequiar. Si feim memòria recordarem algun comentari sobre algun “detall” del seu gust.
·       Optem per regals creatius i, preferentment, de profit quotidià i no esporàdic.
·       Defugim les juguetes bèl·liques i els regals sexistes.
·       Procurem viure amb els fills tot el procés de les festes de Nadal. Assaborim amb ells la destapada dels obsequis i compartim l’alegria amb ells.
·       No comprem juguetes excessivament cares. Si, malgrat tot, ho feim, evitem el sermó sobre l’esment a no trencar-les “perquè valen molts de doblers”.
·       Preferim les juguetes que permetin el joc simbòlic, el pedagògic i el participatiu a les de “mira’m i no em toquis”.
·       Escollim programes de consola o d’ordinador (amb nivells de dificultat que no frustrin) que fomentin l’aprenentatge i la formació lúdica. En qualsevol cas, evitem que els nins “s’enganxin” a la pantalla més temps del recomanable.
·       Tenguem cura de la presentació. Embolicar els regals adequadament ajuda la màgia i la il·lusió.
7.     Finalment, pensem en els altres. Demanem-nos quantes coses tenim a ca nostra que no ens fan cap servei. Repassem els armaris i pensem: és un privilegi, una tudadissa, una injustícia? Moltes institucions farien un llepadits del material que no ens fa cap servei.
Acabam reiterant a tot l’univers laboral la felicitació del nostre sindicat.
                             
UOB US DESITJA
MOLTS D’ANYS I BONS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.