Traductor

dimarts, 24 de gener de 2017

SEGUEIX LA PÈRDUA DE PODER ADQUISITIU AL SECTOR, I MÉS A BMN!

Circ. 004/2017
Circular completa (PDF): català / castellano
El passat 13 de gener l’INE va publicar l’IPC definitiu de l’exercici 2016,  que va quedar en un 1,6%. Durant l’exercici 2016, la revisió salarial va ser el 0%. Els sindicats signants del Conveni Col·lectiu de Caixes 2015-2018: CCOO, CSICA i UGT, varen sucumbir i varen acceptar que no ens pagassin l’import de la part variable del Plus de Conveni per a l’exercici 2016. És evident, per tant, que la revisió salarial que cobrarem durant el exercici 2017 sortirà de la butxaca dels treballadors!
Segons FUNCAS, les previsions per l’IPC de 2017, en un escenari alt, freguen el 2%. Durant la negociació del Conveni Col·lectiu, CIC volia que es garantís l’IPC com a referència del manteniment del poder adquisitiu dels nostres salaris. La deflació salarial al nostre sector va al galop i no té aturador. Fins quan haurem de seguir així, sense que els responsables se n’assabentin i hi posin fre? Fins quan hem de pagar els treballadors la mala gestió dels directius, alguns d’ells (encara) no reemplaçats?
A BMN, plou damunt banyat. Tenim una rebaixa salarial que arrossegam... des de 2012! Els fons de pensions de molts de treballadors ha sofert una minva degut a una actuació amb tota intenció sobre les hipòtesi actuarials. A més, els salaris pensionables dels treballadors provinents de Sa Nostra s’han vist reduïts amb la nova definició acceptada per la majoria sindical. Segons aquesta, els treballadors illencs, quan se jubilin, deixaran de patir els efectes de la insularitat. No? Doncs, com és que varen acordar amb BMN que el Complement de Residència no fos salari pensionable? Tenim una homologació salarial en marxa que fa que la meitat de la plantilla provinent de Sa Nostra estigui prou congelada perquè se li compensin i absorbeixin complements que no només eren revaloritzables (compl. supr. IRTP) sinó inclús pensionables, com la Residència calculada sobre el plus d’antiguitat, la Residència de les pagues extres i els 7,5 dies d’haver. L’antiguitat segueix congelada, amenaçada de desaparèixer i sense liquidar...
Vists en perspectiva, tots aquests retalls no han estat equitatius, perquè han recaigut de manera molt majoritària en una determinada part de la plantilla de BMN, vinculada a més a unes determinades caixes d’origen i territori. Quan se signen certs acords laborals amb BMN, cal perjudicar sempre una part de la plantilla? El Tribunal Suprem, ho accepta. Sindicalment i èticament, s’aguanta per enlloc? Hi ha sindicats a BMN que s’ho haurien de fer mirar.
Des d’UOB-CIC pensam que un canvi de rumb en l’acció sindical a nivell sectorial i de BMN, és possible. Necessitam de la teva participació i col·laboració. Defensa el que és teu en solidaritat amb tot el col·lectiu. Uneix-te a UOB-CIC!
incoació expedient BIC

Fruit, entre altres, d’algunes gestions dels exconsellers de Sa Nostra en representació del personal, que es varen reunir amb alguns partits polítics en coordinació amb UOB, finalment s’ha publicat la incoació de l’expedient de declaració com a Bé d’Interès Cultural de la col·lecció de numismàtica propietat de Sa Nostra. Us n’adjuntam un enllaç aquí

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.