Traductor

dimecres, 1 de febrer de 2017

L’ALTAVEU EMPRESARIAL (2)

Circ. 006/2017
Circular completa (PDF): català / castellano
Segona entrega de la voz de su amo d’enguany, després del tema de les vacances (vg. el nostre comunicat anterior). No tancarem la sèrie perquè ens temem que venen temps en què els altaveus empresarials seguiran escampant les seves esquerdades dissonàncies.
2) Homologació salarial. Què diu UGT? (Les negretes són nostres.) El importe aplicado a la homologación recoge la subida de Convenio de los que están por encima de la media salarial de su nivel y la revalorización de ciertos conceptos que están incluidos en el CSF (...)
A la llengua li fan dir el que volen. Que ningú no s’enganyi, perquè aquí no hi ha cap revalorització de res! Reproduïm què diu l’acord de 17-12-2013 (les negretes són nostres): “Por ello, cada empleado tendrá un complemento ‘Complemento Salarial de Fusión’, en el que se incluirán todos los conceptos que con anterioridad se han indicado (*), y que perderán, a partir del momento de la entrada en vigor de este Pacto, su singularidad.
(*) Entre aquests conceptes hi ha els 7,5 dies d’haver (del salari base i de la residència), complement lloc de feina consolidat, complement personal, indemnització IRTP (normal i extra), residència extra... Recordau quan aquests complements anaven pujant conforme a les pujades de sou base? És a dir, amb l’homologació varen agafar conceptes consolidats (tots ells), revaloritzables (els de més quantia) i pensionables (alguns d’ells) i els varen ficar dins el poti-poti “Complement Salarial de Fusió”, tot dinamitant aquestes característiques essencials de la retribució i passant a l’altre costat: absorbibles i compensables, no actualitzable ni pensionable! I n’hi ha que encara ho volen disfressar!
Voleu saber altres perles de l’aplicació de l’acord de 17-12-2017 d’Homologació Salarial?:
·         No té en compte que hi pot haver casos que desvirtuïn les mitjanes. En qualsevol càlcul de mitjanes s’han d’analitzar sempre les desviacions.
·         Provoca increments molt substanciosos en... Nivells 1! Quins Robin Hood!
·         Afavoreix descaradament un determinat territori  (Caja Murcia) i esprem retribució que tenien consolidada, revaloritzable i pensionable (si més no en part) molts de treballadors provinents de Sa Nostra i, sobretot, Caja Granada.                        (Segur que) continuarà...
I EL “TIPUS TERRA” DELS TREBALLADORS, QUÈ?
Els tipus terra han desaparegut del mercat i les sentències judicials cauen damunt les entitats bancàries que no les gestionaven bé (BMN entre elles, però no per culpa de Sa Nostra, per cert, on s’havia instrumentat el document anomenat “Oferta vinculant”). Amb aquesta situació, per què els treballadors hem de seguir patint els tipus terra si ens els varen encolomar a la vegada que a la resta de clients? Només perquè ens ho varen ficar a través de la negociació col·lectiva?: primer al Conveni Col·lectiu (on el trio de sempre s’ho va empassar), i des d’allà es va estendre com taca d’oli a cada entitat.

Els tipus terra s’han d’eliminar i des de CIC estam lluitant perquè així sigui, per a tot el sector. Entre tant, ahir vàrem registrar una petició argumentada perquè la rebaixa del terra al 0.90% del Conveni s’estengui a la resta de préstecs vivenda. La reproduïm a continuació:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.