Traductor

divendres, 31 de març de 2017

ELS DARRERS 9 MESOS...

Circ. 022/2017
Circular completa (PDF): català / castellano 
Aviat hauria de començar el darrer torn de 9 mesos de suspensió de contracte signat entre BMN i els sindicats complaents l’any 2013, tot continuant els acords de regulació signats el 2012. Aquell any va començar també la reducció salarial. Alguns sindicats començaren també la seva particular croada per fer-nos creure que “avui en dia” viure en una illa és el mateix que viure al continent. Així, amb tota la barra, ens ho deien a les reunions. Per fer punts davant l’empresari i justificar la mobilitat geogràfica que tant ha castigat el territori illenc? És clar, mai no s’han atrevit a posar-ho negre sobre blanc.
També recordam alguns sindicalistes amenaçant-nos que el següent objectiu seria el pla de pensions de Sa Nostra. No cal ni esmentar els efectes que hi han provocat els acords signats a BMN, efectes mai vists en l’època anterior. El 2013 varen afegir al banyat mesures extintives, després de defensar un eslògan “No a los despidos”, i una sèrie de xecs en blanc a l’empresari que varen afectar greument l’ocupació, com les externalitzacions en frau de llei a Energuia Web i Docout. Ara, l’entitat que vengui haurà de fer front a un bon enfilall de demandes per purgar aquells desastres.
En acabar 2017, durem més de cinc anys de regulació d’ocupació amb mesures de tot tipus que no han servit per fer reeixir aquest banc sense nom fet a pedaços. Els únics que han reeixit, de moment, són els alts directius. Però la seva incompetència en la gestió del banc, tot i les concessions sindicals d’aquest quinquenni, és manifesta. Poden dirigir la (nova) fusió els mateixos que varen fer ull a les caixes i que, tot i la intervenció del FROB amb “segona oportunitat” inclosa –és a dir, sense substitució de la direcció de BMN!– i teléfono rojo ministerial –Luis De Guindos va ser conseller de BMN–, no han estat capaços de fer de BMN un banc viable?
Una altra cosa que un determinat sindicat no s’ha estat d’amollar (també a porta tancada) és que la integració dins BMN va ser per salvar la fallida de Sa Nostra. Com és, doncs, que varen dir que sí al SIP, si la finalitat del “sistema de protecció” era totalment una altra? Què va vendre Pau Dols als seus sermons? Algú ha rellegit darrerament el “Contrato de Integración”? Quin gran frau! Els darrers 9 mesos de suspensions de contracte, per ventura coincidiran amb els darrers 9 mesos d’aventura murciana en solitari. Gràcies, per aquí no queda res per espoliar.
Darrer torn de suspensions de 9 mesos
Atesa la proximitat del que pot ser el darrer torn de 9 mesos de suspensions de contracte a BMN, publicam, per a coneixement general les següents consideracions:
·   Els 9 mesos a l’atur ho varen signar la direcció de BMN i els sindicats UGT, CCOO i SESFI.
·  UOB s’hi va oposar, entre altres coses, perquè es deixava camp obert a l’arbitrarietat i la discrecionalitat empresarial, com ha passat.
·     UOB volia socialitzar l’alegria directiva demostrada a la darrera convenció, en què es va premiar la trajectòria de dos alts càrrecs de Son Fuster, i va demanar donar per acabades les mesures temporals de l’ERO, de manera anticipada. La resposta de la Direcció de RRHH va ser que els pactes s’havien de complir, tot assenyalant els sindicats signants. Tu patere legem quam ipse fecisti!
·     Diguin el que diguin els que volen emblanquinar la seva consciència, la llista de treballadors de les illes agraciats amb els torns de 9 mesos no es decideixen des de Madrid o Múrcia.
·    Sabem  que hi ha caps intermitjos als que no els fa cap gràcia fer llistes, però també sabem que n’hi ha que en gaudeixen.
·     La plantilla de les Illes Balears, segons els càlculs de RRHH, està molt ajustada, però segur que tornarem a patir –al torn actual, hi ha adscrits una vintena de treballadors–. En canvi, la territorial de Caja Murcia sembla tenir butlla: al darrer torn varen ser només dos els treballadors afectats. Damunt 104 al total de BMN. Menys d’un 2%. Solidaritat obrera?
·   Tot i haver-ho sol·licitat a l’administració competent, UOB segueix sense tenir coneixement dels treballadors inclosos en la regulació d’ocupació.

·      Si algun afiliat es veu afectat li recomanam que ens ho comuniqui. Entre altres coses perquè, si ens ho demana, els mesos que estigui en situació d’atur el sindicat li passarà al càrrec quotes d’afiliació reduïdes al 50%. Aquí sí, solidaritat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.