Traductor

dimecres, 24 de maig de 2017

Avui fa quatre anys!

Circ. 2017-36

Avui fa quatre anys, a Sa Nostra, tenia lloc Una vaga per a la història!, un crit de dignitat de la plantilla que va posar en evidència la comèdia patronal-sindical durant la negociació de la regulació d'ocupació. La jornada de vaga, inèdita a Sa Nostra, va tenir un seguiment extraordinari. L'escrit que transcrivim a continuació circulava per les xarxes socials i, tret de la data, és plenament vigent.

Des de l’any 2009, les veus d’UNIÓ OBRERA BALEAR i dels representants del personal en el Òrgans de Govern varen advertir de la imminent desaparició de SA NOSTRA i de l’empobriment repercutit sobre l’economia de les illes Balears. S’oposaren tant a l’agrupació de Banca Cívica com a la de BMN (SIP–RIP, dèiem). En canvi, el conseller Manera, la Direcció i la Presidència de l’entitat, garantien la supervivència i el manteniment dels llocs de treball. Quina vergonya, repassar les hemeroteques!

Dissortadament, les pitjors premonicions s’han fet realitat. La conxorxa del poder polític amb la gran banca, amb la col·laboració del sindicalisme hipotecat, promouen l’abús empresarial fins arribar al terrorisme patronal contra els llocs de feina i, el que és intolerable, contra l’estabilitat emocional de les persones. Front a això, no hi ha més alternativa que plantar-se. S’han intentat totes les vies de diàleg, però tots els clams a la racionalitat han merescut amenaces i arrogància. Tots en podem donar fe!

Els directius “nostrats” i els seus amics (Grandes i Kühns) ens varen precipitar cap al pedregar de BMN, en una política d’aliances desastrosa. Però ara, la mala gestió “a sabiendas” de la Direcció de BMN (no cessada tot i la nacionalització, comandada per Egea, amic d’en Guindos, exconseller de BMN) ens ha duit a l’anihilació de l’Obra Social i a l’abisme del mal servei. SA NOSTRA sempre havia estat capdavantera en qualitat de servei al client. Ara ens escandalitza i avergonyeix. I encara volen treure gent! On ens duen? Nosaltres volem una feina digna i eficient i defensar els clients i el teixit social de les illes Balears!

Avui divendres, 24 de maig de 2013, les persones dignes i solidàries han sabut estar al seu lloc. Ningú no sap el valor que té, amb el pas del temps, poder dir: jo hi era, perquè hi havia de ser!

Salut, coratge i resistència!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.