Traductor

divendres, 12 de maig de 2017

SOLIDARIS, I NO SOLITARIS. NO A L’ASSETJAMENT DIRECTIU A BMN!

Circ. 031/2017
Circular completa (PDF): català / castellano 
Immediatament després de la visita a Palma d’alts directius de BMN, la direcció territorial ha ordenat a les direccions regionals d’executar una ronda massiva de reunions a les que es “convida” a multitud de treballadors (també a personal no directiu), fora de l’horari pactat. A més de la profanació de les hores de família, constatam que l’ètica i la deontologia professional, amb Bankia a les portes, han quedat reduïdes a l’àmbit infinitesimal. Alguns dels nostres capatassos no eren precisament cap model de virtuts. Però ara que passen pena per la seva cadira, ho fan pagar als subordinats amb una pressió fora mida a la que haurem de dedicar diversos escrits, per ventura no tots d’àmbit intern.
Durant aquestes “convidades”, després d’afirmar que “la integración es una realidad” (doncs, el full de ruta i la Due Diligence són un mer tràmit), la direcció insta les treballadores i els treballadors a defensar la Regional (o sigui, el respectiu comandament i, de rebot, les cúpules, territorials i generals) oficina per oficina i, atenció, passant de BMN! Ai, el ‘banc sense nom’ ja no té qui el defensi! Els mateixos directius que amb la seva gestió varen dur a perdre Sa Nostra i la resta de caixes, els que ens varen ficar en aquesta aventura sense rumb de BMN (quan l’objectiu era medrar ells), ara diuen que aquest banc no val un pito i obliguen els comandaments intermedis a pressionar la plantilla perquè aquesta incrementi la producció en un esprint final demencial i, fins i tot, canibalitzant.
Posen com a objectiu els números de BMN a 31-12-2017. Aquí es posarà la nota final. Els parcials, els finals de trimestre. I les necessitats dels clients, els seguiran important un rave? Seguiran exigint, per exemple, que es disposin “sí o sí”, totes les pòlisses de crèdit, encara que els clients no ho necessitin? Seguirem rebent ordres per forçar la “col·locació” de productes quan arriba un final de trimestre? Restarem atents per denunciar tots els comportaments de la direcció de BMN que atemptin contra les bones pràctiques i el prestigi de la nostra xarxa d’oficines.
Com a colofó, la direcció anuncia la creació d’un nou apartat al “Portal de Gestió” que, diuen, valorarà individualment cada gestor per la seva producció. Serà molt interessant saber què pensa la Inspecció de Treball i Seguretat Social de tot això. Perquè si la feina la distribueix la pròpia direcció, que té potestat per assignar (ep, assignar-se!) els clients més productius i comptablement rendibles, com pot al·legar després que “es mirarà la productivitat per treballador”? Per fer què? No els basta fomentar el canibalisme i el ‘si no mates, et maten’ entre companys, que encara volen introduir la por a la pèrdua del lloc de treball: “no sabem quantes oficines deixarà Bankia”, “revisaran la fitxa de cada empleat del Portal de Gestió”, “si no produïm no sabem que passarà”, etc. No s’aguanta per enlloc!
Davant els nirvis directius de BMN, dels que es volen fer valer a ultrança davant la direcció de Bankia, davant el missatge de l’individualisme al poder que transmeten els mediocres, davant la imposició del canibalisme i el sálvese quien pueda; davant de tot això, des d’Unió Obrera Balear emplaçam tothom a mantenir la serenitat i a seguir fent feina de manera ben professional, tot tractant la clientela de la bona manera que sempre s’ha procurat fer des de la xarxa de Sa Nostra. Cal fomentar el treball en equip i la creativitat, no els controls i la burocràcia! els directius han de motivar i resoldre els molts de problemes del dia a dia a les oficines (problemes creats des de que tenim BMN, per cert), i no que aquests directius s’aprofitin, facin de paràsits damunt la feina de les oficines i, a damunt, amenacin!
Advertència: si és el cas que es rep alguna ordre qüestionable, demanau-la per escrit! Això sol esser suficient per aturar les ínfules dels covards insolidaris!
Més reunions l’horabaixa? I el límit de jornada anual?

Davant l’anunci que les reunions continuaran els horabaixes i donat que enguany el calendari de formació està ben farcit, a final d’any per ventura podrem fer comptes i aportar proves de l’extralimitació de la jornada anual del Conveni Col·lectiu de Caixes (1680 hores), norma d’obligat compliment per totes les parts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.