Traductor

divendres, 9 de juny de 2017

"Interpretada" la retallada del Plus Conveni 2016: paguen els treballadors!

Circ. 40/2017
PDF (català + castellano)

Els interpretadors que interpretin...

Dimarts passat, a la Sala del Social de l’Audiència Nacional, es va celebrar la vista per la reclamació de la part variable del Plus Conveni no abonat l’exercici 2016, retallada (una més) associada a la signatura del darrer Conveni Col·lectiu de Caixes.

La reclamació, realitzada a CaixaBank per CGT, SIB i CIC, se sustenta en un dret adquirit pels treballadors que no pot eliminar-se amb caràcter retroactiu. Davant la prescripció de la reclamació i sense tenir constància de cap resposta per part de la Comissió Mixta Interpretativa del Conveni al respecte del moment en què se genera el dret a aquest plus, es va decidir interposar la demanda.

Però un cop materialitzada aquesta sí que es va reunir la Comissió Mixta i ambdues parts signants (patronal i sindicats) varen interpretar que aquest plus es genera l’any que s’abona. Aquesta interpretació minva les possibilitats d’èxit de la reclamació interposada.

Els de les tisores ja poden interpretar el que vulguin. Tanmateix, la plantilla constatarà una vegada més qui defensa els interessos dels treballadors del sector i qui, al costat de la patronal, signa retallades sense aturador. Entretant, els treballadors de les excaixes fan més hores que un rellotge, sense cap control, per compensar les retallades de plantilla a les oficines, retallades que també varen signar. Per "evitar despidos", diuen.

A BMN, per exemple, a més de patir la retallada de la part variable del Plus Conveni, tenim una rebaixa al full de salari des de 2012! “Temporal”, diuen. Ara ha fet cinc anys!

Qui paga cara, encara, la mala gestió directiva?

Reflexió: vius i ungles, electorat! 

Hi haurà qualque treballador/a de les Balears que, en les properes eleccions, voti sindicats col·laboracionistes amb l’espoliació?: extracció salarial, obsequi 25 anys, assegurança de vida i salut, pla de pensions...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.