Traductor

divendres, 23 de juny de 2017

Pla de Pensions (6): coses de la darrera Comissió de Control (2017-06-21)

Circ. 42/2017
En PDF

La darrera sessió de la Comissió de Control del Pla de Pensions d’empleats de BMN, celebrada dia 21 de juny, va continuar la senda de les anteriors: UOB, defensant la poca dignitat que li queda a aquest òrgan, fent preguntes coherents, sempre en defensa dels nostres representats –preguntes que provoquen respostes incòmodes als que ni són coherents ni defensen altres interessos que els de la patronal–, demanant votacions que altrament no es farien i votant en contra –encara que de vegades sigui l’únic vot en contra– de coses que altres panxacontentes escolten, callen i s’empassen. La Direcció de BMN, els sindicats lacais i els comissaris-assessors de la consultora dels sindicats majoritaris de l’Estat, CPPS, han establert un statu quo a la previsió social complementària de BMN a les antípodes del que el Comitè Intercentres havia aconseguit a Sa Nostra. Haurem de fer comparatives (amb números) perquè la plantilla prengui consciència del que li han furtat a llarg termini.
Ens agradaria que els partícips i beneficiaris poguessin mirar per un forat el que passa en aquestes sessions, perquè se’n farien creus. Hi ha membres de la Comissió que per norma se’n riuen cínicament cada vegada que el representant d’UOB demana la paraula. “Ya está otra vez...” No s’estan fins i tot de fer broma de les quantitats reclamades per partícips de Sa Nostra, perquè de vegades són del mateix ordre numèric que tot el seu fons. (Al contrari del que va fer UOB, hi ha sindicats que no varen defensar els 'drets per pensions' quan tocava.) Si a ells els fa gràcia el comportament displicent i irreverent en un àmbit formal com el de la Comissió de Control, que segueixin així. No els distraurem. Però aquesta és una Comissió amb una gran responsabilitat i tots els seus membres ho haurien de tenir clar.
En següents comunicats explicarem:
  • Per què UOB no va aprovar l’acta de la sessió anterior (el secretari de la Comissió és el representant de l’Entitat Promotora BMN i director de la seva Àrea de RRHH)
  • Com es va tractar l’ofici que la Dirección General de Seguros va adreçar al president de la Comissió de Control (l’ofici s’esdevé perquè UOB havia enviat un burofax a la Subdirección General de Seguros)
  • Com es va informar que a Bankia han rebut un burofax d’UOB i els moviments tel·lúrics que s’han produït al respecte
  • Com UOB ha aconseguit, finalment, que s’assegurin externament els compromisos de prestació definida vers els actuals beneficiaris, com marca la llei
  • Per què CPPS esdevé assessora jurídica del pla de pensions i per què cobrarà (a més d’una iguala mensual de 1500 euros), sempre a càrrec del fons de pensions d’empleats, 6000 euros més per cada oposició a cada demanda individual de partícip, encara que sigui per una reclamació de quantitats inferior. Un vertader escàndol, ús que es fa de la mamella del fons de pensions!
  • Com es varen tractar els escrits individuals dels partícips de Sa Nostra afectats per les baixades de drets consolidats
Continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.